Het Team van GB Westerveld 2022/2026
Onze Kandidaten stellen zich aan U voor:

1. Janny Mones 

Havelte

Geboren en getogen in het mooie dorp Havelte. Getrouwd met Aafko en samen hebben wij drie volwassen kinderen n.l. Redginald, Maroean en Kyllian. 
Als laatste was ik werkzaam als locatiemanager van het Havelter Zwembad “De Kerkvlekken”.
vanaf 2014 weer in de raad waarvan de laatste 4 jaar als fractievoorzitter.
Mijn keuze voor de plaatselijke politiek is gevallen op Gemeentebelangen omdat ik het belangrijk vind om voor onze inwoners van Westerveld een schakel te zijn  tussen de bewoners en de gemeente zonder een politieke kleur en verantwoording naar een landelijke partij.
In de komende periode hoop ik met mijn fractiegenoten weer punten op de raadsagenda te zetten die wij samen met de inwoners belangrijk vinden, om van Westerveld, voor ons allen een fijne veilige leefomgeving te maken. 

2. Jan Henk Bruursema

Zorgvlied

41 jaar, al 23 jaar samenwonend met Miranda in Zorgvlied , met onze 2 kinderen, Morres (10 ) en Reza (7).
Ik ben werkzaam als productieleider bij Vossebelt BV in Geesbrug , producent van kippers en containers. 
In mijn vrije tijd ben ik druk in het verenigingsleven, o.a. leider/trainer Jo11 en 2e elftal speler bij Trinitas, toneel, dorpskracht.... 
Na 7 jaar lid en voorzitterschap van plaatselijk belang Zorgvlied , Wateren en Oude Willem , heb ik in 2013 gekozen om meer inzicht te krijgen in de gemeentelijke organisatie. 
Na een periode van 4 jaar duolidmaatschap en 4 jaar als raadslid, wil ik mij, als lid van de fractie Gemeentebelangen Westerveld, graag blijven inzetten voor de inwoners van Westerveld. ”


3. Manou Mulder

Wateren

Mijn naam is Manou Mulder- van Eerden en ik ben 43 jaar, moeder van 3 kinderen van 16, 14 en 11 jaar. Sinds mijn 13e jaar woonachtig in Wateren daarvoor vanaf mijn 5e jaar in Dwingeloo.
Sinds 2009 betrokken bij Gemeentebelangen Westerveld. Getrouwd met Bram.
In het dagelijks leven werk ik als beleidsmedewerker personeel bij KaKa in Dwingeloo.
Naast actief te zijn bij Gemeentebelangen zet ik mij ook in voor de voetbalvereniging Trinitas. Ik zit in de jeugdcommissie en kantinecommissie, betrokken op vele vlakken.
In het verleden ook actief geweest in de MR van school en zitting gehad in Plaatselijk Belang Zorgvlied, Wateren en Oude Willem. 
Een lokale partij is, mijn inziens, in een gemeente de enige die, los van de landelijke partijen, beleid maakt voor alleen de lokale, Westerveldse, samenleving. Wij houden met beleid, vraagstukken etc. rekening wat er leeft in Westerveld en geven met die gedachte vorm aan onze opvattingen op beleid. Onze inwoners op één!

4. Kyma-Mae       Pekel

Diever

Mijn naam is Kyma-Mae en ik ben 21 jaar. Ik ben geboren en getogen in het mooie dorpje Diever waar ik nog steeds met veel plezier woon. 
Ik ben werkzaam bij Thuiszorg Icare, wijkteam Diever/Dwingeloo. Ook werk ik in Havelte, Vledder en omgeving, eigenlijk in heel Westerveld. 
In mijn werkveld en privé omgeving zie en spreek ik veel mensen van verschillende leeftijden. Met deze gesprekken wil ik wat gaan doen en wil ik de stem van de inwoners van Westerveld uitspreken. 
Ik vind het dan ook een voorrecht om de oren, ogen en de stem van onze inwoners te mogen zijn.

"Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan" is daarom dan ook mijn motto. 


5. Jan Pieter Slootweg

Dieverbrug

56 jaar, getrouwd met Danielle. We wonen in Dieverbrug met de Labradors Keala en Copine.
Sinds 2000 wonen we in Westerveld, daarvoor woonden we in Rotterdam. In mijn dagelijks werk ben ik uitvaartleider bij Uitvaartverzorging Kiers, als zzp’er geef ik ‘Weekblad van Diever’ uit, en ik ben nog regelmatig actief als reservist bij de Koninklijke Luchtmacht. Daarnaast ben ik als vrijwilliger voorzitter van Plaatselijk Belang Dieverbrug, de Dieverbrugse dorpskracht.

De afgelopen vier jaar ben ik raadslid geweest bij VVD Westerveld. Ik zie en spreek veel inwoners en ondernemers, vooral in Diever en directe omgeving.
Met deze ervaring ga ik me inzetten bij Gemeentebelangen Westerveld voor de Westerveldse inwoners, omdat deze meer de lokale belangen kan behartigen dan een landelijke partij.

6. Bartha Veggelers

Wapse

Ik ben Bartha Veggelers-Willet, 58 jaar. Mijn geboorteland is de Veluwezoom, gemeente Rheden.
In mijn jonge jaren heb ik MBCS cultuurtechniek en toen Agrarische Hoge School op Larenstein Velp gestudeerd. Hier ben ik breed opgeleid in agrarische ontwikkeling, landschapskunde, natuurbeheer en ruimtelijke ordening. Later ben ik mij gaan specialiseren in milieukunde voor bodem en water en heb ik mijn werkende leven vooral in de bodemsanering gewerkt o.a. bij de Heidemij.
 In 1996 ben ik getrouwd. Samen met mijn man hebben we een houtkachelzaak gehad in het geboorteland van mijn man Over Betuwe. Wij hebben 1 dochter (19 jaar).
 2,5 jaar geleden hebben wij onze zaak verkocht en zijn wij naar Wapse verhuisd.
Aanleiding voor mijn lidmaatschap bij Gemeente Belangen is de vraagstukken rond de bloembollenteelt in gemeente Westerveld. Ik wil graag vanuit mijn achtergrond ondersteuning bieden waar ik kan rond deze en andere vraagstukken op gebied landbouwontwikkeling en ruimtelijke ordening.

7. Jelle de Haas

Vledder

Vier jaar wethouderschap heeft veel bijgedragen aan de doorontwikkeling van het Sociaal Domein. Vanuit het bedrijfsleven heb ik veel gereisd buiten Europa en ervaren wat het betekent als er geen sociaal vangnet bestaat voor hen die aan de onderkant van de samenleving leven.
Ook voor hen is Welzijn in een participatie samenleving van groot belang om een sociaal maatschappelijk isolement tegen te gaan.
Veel initiatieven m.b.t. recreatie hebben de oh zo belangrijke economische drager van Westerveld als recreatiegemeente nog nadrukkelijker op de kaart gezet.
Dat kun je natuurlijk niet alleen en het lukt daarom ook alleen met een groot team van gemotiveerde collega’s (ambtenaren.) 

8. Jacob Schieving

Havelte

Mijn naam is Jacob Schieving, ik ben 59 jaar, getrouwd en we hebben een zoon. Ik woon al m’n hele  leven in Havelte.
Ik ben werkzaam bij Defensie, in mijn vrije tijd mag ik graag tuinieren. Verder ben ik actief in het verenigingsleven, wat gaat van penningmeester OR de Bosrank Havelte tot lid van de plaatselijke begrafenisvereniging. Daar tussen zitten nog enkele verenigingen.  
Ik ben lid geworden van Gemeentebelangen omdat ik van mening ben dat je op deze manier kunt bijdragen aan een samenleving waarin we het met elkaar moeten doen.  Met elkaar zorgen voor een leefbare gemeente, immers alleen bereik je niets. 

9. Claudia Bambacht

Vledderveen

Mijn naam is Claudia Bambacht ik ben 47 jaar, getrouwd met Toon en we hebben een dochter van 12 jaar.
Met mijn gezin woon ik in Vledderveen waarvan ik kan zeggen dat het echt "ons" dorp is. 
Een dorp waar elke inwoner gezien wordt en de betrokkenheid groot is. 

Samen met andere vrijwilligers zet ik mij in voor het jeugdwerk, en ik ben gastvrouw bij het huiskamerproject "Bij Ons".  

Ook ben ik actief betrokken bij het organiseren en uitvoeren van activiteiten in dorpscentrum de Heidehoek.
Allemaal zaken waarvan ik als mensenmens enorm geniet!

10. Roelof Koopmans

Havelte

Mijn naam is Roelof Koopmans (52), geboren in Jubbega Friesland. Na de PABO en militaire dienst(in Havelte) ben ik in 1993 in Havelte gestart als onderwijzer op de basisschool. In 1995 heb ik samen met mijn vrouw een huis gebouwd in de ‘nieuwe’ Meerkamp. Hier zijn onze 3 kinderen geboren. Lokaal ben ik actief geweest bij de korfbalclub (UDI) en de volksfeestcommissie. In 2008 heb ik de overstap gemaakt naar Stadenesch Meppel/Diever als leraar wiskunde. Afgelopen jaar ben ik gestart als teamleider op een VMBO school in Vriezenveen. Naast mijn baan als teamleider heb ik ook een bedrijf (www.tchers.nl).
Politiek heeft me altijd wel beziggehouden, maar ik heb altijd de sport (korfbal en wielrennen) op 1 gezet. De afgelopen 5 jaar ben ik bondscoach van het Poolse nationale korfbalteam geweest en heb daar in oktober een punt achter gezet. Prachtige tijd, maar nu is er tijd voor iets anders.
Gemeentebelangen is de partij die denk ik het dichtst bij mij staat. Niet gebonden aan een grote landelijke partij, maar onafhankelijk keuzes maken. Mijn interesse gaat vooral uit naar de sport en het onderwijs, dat mag geen verrassing zijn. Ik hoop een steentje bij te dragen aan het levensgeluk van de inwoners van Westerveld. 

11. Rik Proost

Diever

Woonachtig sinds 2003 in het mooie Diever. Geboren in Zwolle. Getrouwd en vader van 4 prachtige dochters.
In ben in Diever terecht gekomen omdat ik op dat moment werkzaam was in de recreatie. Later ben ik in de ventilatie/luchttechniek terecht gekomen.
Ik heb jaren een eigen bedrijf gehad en sinds 2020 ben ik weer werkzaam voor een werkgever als projectleider Noord-Oost Nederland in de luchttechniek.
Ik ben sinds 2017 lid van Gemeentebelangen Westerveld. Dit is gekomen door alle perikelen rondom het oude Dingspilhuus en het opheffen van de brandweerpost Diever.
Mijn insteek is altijd geweest; ‘Je kunt langs de zijlijn blijven schreeuwen, maar je kunt er ook in stappen en er wat aan proberen te doen!’
In 2018 ben ik ook begonnen als duo-raadslid, maar na een jaar moest ik door omstandigheden mijn functie neerleggen. Nu ben ik alleen nog achter de schermen bezig voor Gemeentebelangen Westerveld.
Voor de aankomende verkiezingen hoop ik natuurlijk dat we weer mee mogen doen in de coalitie, omdat wij als Gemeentebelangen Westerveld weten wat er speelt in onze mooie gemeente.

12. Henri Das

Dwingeloo

Velen kennen mij al als wethouder van Dwingeloo en als raadslid van Gemeentebelangen Westerveld. Ik heb een managementfunctie vervuld bij 3 multinationals en heb ervaring met organisatieveranderingen. Ik heb management opleidingen verzorgd op het gebied van organisatie-ontwikkeling, communicatie en onderhandelen.
De lokale politiek verdient een goede ondersteuning, regionaal versterken voor de lokale bevolking.
Mijn basisbegrippen zijn: rechtvaardigheid en draagvlak en waar nodig er zijn voor de burger!

13. Wiesje Kassies

Havelte

Geboren en getogen in Havelte. Gepokt en gemazeld in het leven. Van jongs af geleerd de handen uit de mouwen te steken voor diegene die jouw hulp kunnen gebruiken, of het nu je familie, buren, vrienden of onbekenden zijn.
Als journalist de hele wereld over gereisd maar ook dicht bij huis voor o.a. RTV Drenthe en daardoor veel 'bagage' in mijn rugzak. 
Nu fractiesecretaris Gemeentebelangen Westerveld en secretaris Gemeentebelangen Drenthe~Overijssel.
Bewust gekozen voor Gemeentebelangen, SAMEN werken aan lokaal maatwerk en oplossingen voor plaatselijke situaties. Voor mij is politiek geen spelletje maar er zijn voor je medemens! 
 

14. Albert Noordkamp

Wateren

Af en toe stel ik mezelf de vraag; waarom is Gemeentebelangen Westerveld de partij waar ik bij wil horen?
Vooral de laatste jaren maak ik dan de vergelijking met hoe op landelijk niveau de politiek en de politieke partijen zich ontwikkelen. Het woord polarisatie komt dan snel naar boven. Oftewel je moet je links of rechts gedragen anders deug je niet. En daar pas ik nadrukkelijk voor, meerdere onderwerpen vergen nu eenmaal een bredere blik dan een linkse of rechtse. Zo werkt Gemeentebelangen ook, sterker nog onze leden en kiezers kun je niet indelen in deze specifieke groepen. Daarnaast de focus van Gemeentebelangen ligt op de mogelijkheden en uitdagingen van onze gemeente. Hoe gaan we zoveel mogelijk met inschatting van meerdere belangen onze gemeente vormgeven. De laatste 4 jaren zelfs in het college.
Meer dan voldoende bewijs dat Gemeentebelangen aan de vraag/vragen voldoet en daar ben ik trots op. Dat we al zo lang kunnen meebewegen met onze samenleving en daar een actieve rol in mogen vervullen.
Albert Noordkamp, voorzitter 

15. Jolanda Zoer

Dwingeloo

Ik ben Jolanda Zoer-Dekker en inmiddels al bijna 33 jaar getrouwd met Eric, Samen hebben we drie grote kinderen en een prachtige kleindochter.
Mijn hele leven woon ik al in het prachtige Dwingeloo. Ik werk 3 dagen per week in Hoogeveen waar ik vanaf februari t/m oktober naar toe fiets. 
Ik houd ontzettend van wandelen en dan vooral in ons eigen Dwingelderveld of het Drents Friese Woud, samen met onze hond Daisy en mijn vriendin of moeder wandelen we heel wat kilometers af. 
Ons leven is niet altijd gemakkelijk geweest, als gezin hebben we grote financiële problemen gekend, maar door de hulp van instanties en ons eigen doorzettingsvermogen zijn we hier gelukkig al weer jaren uit.
Mijn motto is wel "het is nog nooit zo donker geweest of er komt wel een streepje licht doorheen” Dat is ook het fijne van Gemeentebelangen, Positief blijven en kijken naar de mogelijkheden in plaats van de onmogelijkheden. Daar help ik graag bij.

16. Jannie Oostra

Wilhelminaoord

Ik woon al 18 jaar in Wilhelminaoord samen met mijn partner en inmiddels 3 kinderen (16, 14, 9 jaar). Hiervoor heb ik altijd in Wapse gewoond
Mijn werkzaamheden bestaan uit plannen binnen een kinderopvang organisatie. 
In mijn vrije tijd, sta ik vaak langs de kant van het voetbalveld om onze kinderen aan te moedigen. Ook ga ik graag een flink stuk wandelen in de prachtige natuur die Westerveld ons biedt
De reden waarom ik mij aansluit bij Gemeentebelangen is dat ik het belangrijk vind om ‘ons’ vanuit de kleine kernen te laten horen en zien.

17. Freek Jonkers

Havelte

Ik ben Freek Jonkers en ben geboren en getogen in het dorp Havelte.
In mijn jonge jaren actief  in het sportgebeuren (korfbal U.D.I. Havelte) waar ik ook nog een aantal jaren deel heb uitgemaakt van het bestuur. Ik ben 25 jaar op landelijk niveau scheidsrechter geweest en daarnaast korfbaltrainer bij verschillende clubs in het Noorden van het land.
Voor het dorpsgebeuren ben ik ook 10 jaar actief geweest in de feestcommissie van VFH Havelte. Sinds dit jaar ben ik toegetreden in het bestuur van de plaatselijke ijsclub.
Ik ben lid geworden van Gemeentebelangen om met elkaar te proberen de leefbaarheid/saamhorigheid in de diverse kernen vast te houden.

18. Berend Jongebloed

Dwingeloo

Mijn naam is Berend Jongebloed ik ben 77 jaar en woon in Dwingeloo. Ik ben altijd werkzaam geweest als automonteur.
In de voormalige gemeente Dwingeloo ben ik 10 jaar raadslid geweest voor Gemeentebelangen.

Ik ben inmiddels 35 jaar lid van Gemeentebelangen en zit in het bestuur van onze vereniging. Tevens ben ik lid van de steunfractie van Gemeentebelangen.
Belangrijke punten vind ik betaalbare woningbouw voor jongeren, ouderenzorg, en agrarische bedrijven.

19. Sandra Schrotenboer

Havelte

Mijn naam is Sandra Schrotenboer, geboren en getogen in Havelte. Ik geef hieronder een kleine impressie waar zoal mijn interesses liggen.
Ik wil me graag inzetten voor de inwoners van Westerveld op het gebied van zorg en welzijn én op sportgebied. In het verleden heb ik in het bestuur van de Dorpsgemeenschap Havelte gezeten, was lid van de werkgroep Kledingbeurs Havelte en zat in het leidingteam van Stichting Kinderkampen Havelte.
Sinds vorig jaar ben ik werkzaam als wijkverpleegkundige in Havelte, Vledder en omgeving. Ik ga hierdoor steeds meer ervaren hoe zorg en welzijn georganiseerd is in onze gemeente. Eventuele problematiek wil ik graag onder de aandacht brengen van de politiek om zo een steentje te kunnen bijdragen aan verbeteringen.
Daarnaast ben ik betrokken als voorzitter van Sportvereniging Dynamiek bij het lokale sportakkoord. Van hieruit zet ik me in om het sporten voor met name jonge kinderen en senioren op de kaart te zetten en te houden.
Ik ervaar dat bewegen een preventieve uitwerking heeft op een goede gezondheid en denk dat dit een belangrijk onderwerp is voor de komende jaren.
Door mijn werk als wijkverpleegkundige in combinatie met het vrijwilligerswerk zie ik dat er de afgelopen jaren veel verbindingen zijn ontstaan tussen professionele hulpverleners en mensen die zich als vrijwilliger inzetten. Met als doel om onze gemeenschap leefbaar te houden voor iedereen. Hiervoor wil ik me graag blijven inzetten. Zelf mag ik graag wandelen in onze mooie omgeving. Ik heb een warm hart voor ons landschap waarin onze boeren een grote rol in spelen.
Gemeentebelangen is voor mij het platform waar we bovenstaande onderwerpen op de politieke agenda kunnen brengen/ houden. 

20. Piet Idserda

Wapserveen

Ik ben Piet Idserda, geboren in 1944 in Wapserveen waar ik nog steeds woon. Ik ben altijd boer geweest, melkveehouder om precies te zijn, nu heb ik nog jongvee. Verder heb ik een passie voor weidevogels en met meerder mensen doen we aan nestbescherming en zorgen we voor de weidevogels aan beide kanten van de Wapserveense Aa. Ik hou veel van de natuur en om die reden heb ik ook vele jaren in het bestuur van agrarisch natuurbeheer gezeten. Om die reden heb ik ook mee gedaan aan het project Natuurlijke bestrijding van de eikenprocessierups van de Boermarke Wapserveen.
Ik vind het belangrijk om met elkaar samen er voor te zorgen dat wij goed en met plezier in de gemeente Westerveld kunnen wonen. 

21. Ruud Krediet

Havelte